Работа като промоутър или хостеса

хостеса на събитие

Работата като промоутър или хостеса е подходяща за млади хора на възраст от 18 до към 30 години, които имат нужда от допълнителен доход. Това най-често са студенти, хора на изкуството или хора, които работят сезонна работа или работа на смени и имат периоди, в които не са заети с нищо.

Хубавото на професията е, че се работи в екип от млади и позитивни хора, работата е обвързана с комуникация и е разнообразна, динамична и забавна. Често се участва в големи събития с интересна развлекателна програма, провеждат се игри и томболи, раздават се подаръци и мостри, а работната атмосфера е много динамична и всичко това се отразява положително на настроението на всички.

След като веднъж са преминали през интервю и са одобрени от агенцията, промоутърите и хостесите очакват предложения за работа по различни рекламни кампании и събития. Работните ангажименти, условията, работният график и заплащането са различни за всеки ангажимент и всеки може да прецени дали му допадат и дали да се включи. Хонорарите се изплащат след приключване на кампанията или събитието. Най-опитните промоутъри и хостеси получават първи предложения за работа по ангажименти с добро заплащане и често се стимулират с допълнителни бонуси за добре свършена работа.

Основната задача на хостесите е да се грижат за това гостите на едно събитието да останат с положителна емоция от посрещането до изпращането им. Повече подробности можете да прочетете в статията Хостеси за събития.

Промоутърите участват в рекламни кампании с раздаване на флаери на дадена локация или рекламират определен продукт на мястото на продажба като провеждат дегустации и семплинги в супермаркети, магазини и молове.

Какви качества са необходими, за да започнете работа?

На първо място трябва да сте комуникативна, позитивна и харизматична личност. Ако сте енергичен човек, който общува с лекота, със сигурност работата ще ви допадне. Трябва да умеете да разкодирате сигналите, които потенциалните клиенти ви отправят, когато комуникират с вас, за да преценявате на момента как да представите качествата на рекламирания продукт или услуга, така че посланието да достигне без да бъдете натрапчиви и досадни. Това са умения, които се доразвиват с опита. Не по-малко важно е да сте точни, отговорни и отдадени на работата. Ако умеете да шофирате добре и разполагате с шофьорска книжка, можете да работите и като супервайзър. Супервайзърът следи за гладкото протичане на промоционалните кампании, превозва екипа и разнася рекламните материали.

Как да кандидатствате за работа като промоутър или хостеса в Purple PR?

Потърсте обявата ни в jobs.bg и кандидатствайте по нея като добавите и вашето CV!

06 May 2020
Вашите коментари
Име*
Имейл*
Коментар*